فوم پلی یورتان یکی از پرکاربردترین مواد پلیمری میباشد . به‌طورکلی ماده پلی یورتان در بسیاری از صنعت های کاربر داراست و خصوصیت مهم آن بضاعت و توان ظهور در ماهیت‌های مایع و جامد میباشد . برای شناخت بخش اعظم با این ماده با انجینیک یار باشید . 


معرفی 
پلی یورتان ‌ها پلی یورتان ‌ها اولین بار توسط اوتو بایر در سال ۱۹۳۷ در آلمان کشف شد . پلی‌ یورتان (به انگلیسی: Polyurethane) اسم عمومی پلیمرهایی میباشد که دارنده پیوند یورتانی می باشند . لینک و پیوند یورتانی از شیوه عکس العمل صعودی در بین یک گروه ایزوسیانات و یک ادغام دارای هیدروژن فعال، مثل تیم هیدروکسیل تشکیل ‌شده می‌باشد . گروه‌های ایزوسیانات به‌شدت واکنش‌پذیر بوده و به همین علت پیشرفت برخورد آنها نیاز به افزایش دما ندارد . (واکنش در دمای محیط فیس می‌گیرد) مهم‌ترین خصوصیت این مجموعه از پلیمرها این هست که پس از واکنش، ساختاری استوار به وجود می آید . 
خلاصه اینکه، پلی یورتان در اشکال متعدد مانند: فراورده‌های فوم، فیلم، الاستومرها، پودرها، مایعات و امولسیون‌ها قابل‌تولید می باشند . به‌طورکلی هر ماده‌ای که دارای هیدروژن فعال باشد می‌تواند در ادغام ایزوسیانات ها مورداستفاده قرار گیرد و پلی یورتان ها را ایجاد نماید . ه همین دلیل، زمانی که صحبت از پلی ‌یورتان ‌ها می‌شود، می‌توان اذعان کرد که گونه‌های بی‌شماری از آن ها وجود داراست . با دقت به آنچه گفته شد می‌توان فیض گرفت، پلی ‌یورتان‌ ها در موارد گوناگونی مانند: فوم‌های نرم، فوم‌های سخت، الاستومرها، چسب‌ها، روکش‌ها و پایه‌های رنگی بکار گرفته میگردند . 

فوم 
پلی یورتان چیست؟ افشانه یا این که اسپری فوم پلی یورتان رایج‌ترین مدل از این فوم عایق هست که در سال ۱۹۴۰ ساخت شد و بوسیله ارتش ایالات‌متحده ایالات متحده برای به کارگیری در هواپیماها بکار گرفته شد و در ابتدا دهه ۱۹۷۰ به‌عنوان عایق فوم به‌صورت عمومی زمینه به کارگیری قرار گرفت . یک عدد از کاربردهای فوم پلی یورتان، عایق‌کاری اجسام میباشد . این دسته‌ از مواد شیمیایی از دو ماده اصلی پلی ال و ایزوسیانات که هر دو ماهیت مایع دارند تشکیل شده‌اند . پس از ترکیب، این دو ماده باهم عکس العمل میدهند و به‌صورت فوم گسترش میابند و پس از مدتی جامد می گردند . این کم آب شدن سریع، منجر تولید عایقی تقریبا مستمر خواهد شد که نه کنار گذاشتن می خورد و خیر تغییر تحول شکل میدهد . درصورتی که فوم فراتر از ناحیه موردنظر توسعه بیابد، فوم مازاد را می‌توان به اندازه موردنظر برش داد . 

واکنش 
فوم پلی یورتان پس از ترکیب واکنش 
فوم پلی یورتان پس از ترکیب 
مزایای 
فوم پلی یورتان مزیت‌های 
فوم پلی یورتان عبارت‌اند از: 
سوق دهی 
حرارتی کم که از تمامی مصالح عایق همگانی دیگر کمتر است وزن 
سبک استحکام 
بالا امکان 
فراوان دوچندان در قبول تغییر تحول در فرمولاسیون جهت برآورده کردن انتظارات کاربردی چسبندگی 
قوی به بخش اعظمی از مواد نفوذپذیری 
کم در برابر بخارآب مقاومت 
حرارتی بالا فوم سخت پلی یورتان در گستره وسیعی از دما به‌عنوان عایق حرارتی به‌کاربرده گردیده می‌باشد . 
برای مثال این دسته فوم در عایق‌کاری ازت مایع در ۱۹۶- درجه سلسیوس و بخار در ۱۲۶+ جایگاه سلسیوس به ‌کار برده شده است 
قابلیت و امکان 
فوم شوندگی در محل برای مالامال کردن شکل‌های پیچیده قبل ایجاد بودن در مشقت وسیعی از چگالی‌ها هست . به‌طوری‌که چگالی این فوم از ۸ کیلوگرم بر مترمکعب به بالا قابل‌دسترس است . 

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : یورتان ,ایزوسیانات ,عایق ,ماده ,میباشد ,مواد ,تغییر تحول ,به‌عنوان عایق ,بکار گرفته ,دارای هیدروژن ,پیوند یورتانی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موزیک جدید ، دانلود آهنگ جدید ، سایت موزیک ، ریمیکس جدید خدمات پکیج ایران رادیاتور در شیراز - فلاح زاده Monique Rick نمونه سوالات آشپز غذاهای فوری کلبه دانلود | KolbeyeDownload Dawn دریا رحمانی google drive نمایندگی کانن در ایران - ایده آل دوربین